Ingrediënten | Hoeveelheid |
---|---|
Riblappen, in stukjes | 900 gram |
Bloem | 1 el |
Zonnebloemolie | |
Uien, in ringen | 2 |
Witte wijnazijn | scheutje |
Runderbouillon | 0,5 liter |
Kaneel | 1,5 tl |
Kurkuma | 0,5 tl |
Chilipoeder | 0,5 tl |
Laurierbladeren | 3 |
Kruidnagels | 5 |
Knoflook, fijn gesneden | 4 tenen |
Champignons, in plakjes | 250 gram |
Wortel, in blokjes | 400 gram |
Sperziebonen, in stukjes | 300 gram |
Bindmiddel | |
Peper en zout |
Snij het vlees in stukjes, bestrooi met peper en zout en een dun laagje bloem.
Verhit de olie in de stoofpan en bak het vlees rondom bruin op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en laat een paar minuten meebakken. Blus af met witte wijnazijn en bouillon, voeg kaneel, kurkuma, chilipoeder, laurierbladeren en kruidnagels toe en laat het geheel heel zachtjes sudderen (tip: als je niet het risico wilt lopen op een kruidnagel te kauwen tijdens het verorberen van de schotel, stop deze dan in een los theezakje en maak er een kruidenbuiltje van).
Ondertussen bak je de knoflook, champignons en wortel, breng op smaak met peper en zout. Voeg na 1,5 uur toe aan de stoofschotel samen met de sperziebonen.
Na ongeveer 3,5 tot 4 uur stoven moet het vlees gaar zijn en uit elkaar vallen. Breng op smaak met peper en zout en voeg nog wat bindmiddel toe om de stoofschotel in te dikken.
Serveer er aardappelpuree of rijst en natuurlijk met een glas Pino Doncel Black!
Buen provecho!