Recept Heerlijke herfst stoofschotel

Heerlijke herfst stoofschotel

We zijn allemaal veel thuis in deze rare tijd en daar moeten we het beste van maken! Wij doen dat graag door lekker te koken en recepten uit te proberen bij ons assortiment wijnen.
Deze stoofschotel maak je in ongeveer 4 uurtjes en de Pino Doncel Black is zalig om hierbij te drinken.
Porties

4

Bereidingstijd

3,5 tot 4 uur

Ingrediënten Hoeveelheid
Riblappen, in stukjes 900 gram
Bloem 1 el
Zonnebloemolie
Uien, in ringen 2
Witte wijnazijn scheutje
Runderbouillon 0,5 liter
Kaneel 1,5 tl
Kurkuma 0,5 tl
Chilipoeder 0,5 tl
Laurierbladeren 3
Kruidnagels 5
Knoflook, fijn gesneden 4 tenen
Champignons, in plakjes 250 gram
Wortel, in blokjes 400 gram
Sperziebonen, in stukjes 300 gram
Bindmiddel
Peper en zout


Bereidingswijze


Snij het vlees in stukjes, bestrooi met peper en zout en een dun laagje bloem.

Verhit de olie in de stoofpan en bak het vlees rondom bruin op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en laat een paar minuten meebakken. Blus af met witte wijnazijn en bouillon, voeg kaneel, kurkuma, chilipoeder, laurierbladeren en kruidnagels toe en laat het geheel heel zachtjes sudderen (tip: als je niet het risico wilt lopen op een kruidnagel te kauwen tijdens het verorberen van de schotel, stop deze dan in een los theezakje en maak er een kruidenbuiltje van).

Ondertussen bak je de knoflook, champignons en wortel, breng op smaak met peper en zout. Voeg na 1,5 uur toe aan de stoofschotel samen met de sperziebonen.

Na ongeveer 3,5 tot 4 uur stoven moet het vlees gaar zijn en uit elkaar vallen. Breng op smaak met peper en zout en voeg nog wat bindmiddel toe om de stoofschotel in te dikken.


Serveer er aardappelpuree of rijst en natuurlijk met een glas Pino Doncel Black!  

Buen provecho!

Share by: